KVW Week

Hier enkele hele belangrijke zaken over de allerleukste week van het jaar, de KVW-week!

Het allerbelangrijkste

Thema: Kuifje en Petje op safari in Afrika

Datum: Maandag 17 t/m vrijdag 21 juli 2023

Locatie: Parkeerterrein Dendron College

KVW Maandag

Het eerste klusje in de KVW-week is om groepjes te maken van circa 10 kinderen. Natuurlijk mogen alle vriendjes en/of vriendinnetjes bij elkaar in het groepje. Aansluitend gaan de kinderen van het groepje op een leuke manier kennis maken met elkaar en met de leiding! Daarna is het tijd geworden om te beginnen met de bouw van onze KVW-kraal (KVW-dorpje). Ieder groepje kinderen krijgt de benodigde materialen om daarmee hun eigen huisje in elkaar te zetten. En als dat gelukt is, mogen de kinderen hun huisje gaan aankleden en versieren. Dat wordt dus zagen, timmeren, knippen, plakken en nog veel meer!

KVW Dinsdag

Op de tweede dag gaat elk groepje kinderen verder om hun huisje op te vrolijken! Zo mogen ze hun huisje een mooi kleurtje geven! Naast dit geknutsel zullen de kinderen ook nog spellen gaan spelen waarbij ze veel over Tanzania te weten zullen komen!

KVW Woensdag

Na al het harde werken van de voorgaande dagen zullen de kinderen er vandaag eens tussen uit gaan. Ze gaan namelijk op safari om de grote vijf te zoeken!

KVW Overnachting

Helaas is er dit jaar geen overnachting.

KVW Donderdag

Ook op de vierde dag gaan de kinderen hun KVW-kraal verlaten. Ze gaan een noodzakelijke speurtocht lopen waarin verschillende leuke opdrachten zijn verborgen. Uiteraard zullen ze weer terugkeren in hun prachtige KVW-kraal!

KVW Vrijdag

De laatste dag zullen de kinderen gebruiken om de KVW-week op een fantastische wijze af te sluiten. In de KVW-kraal wordt een geweldig kinderfeest gehouden waar ze zich kostelijk mogen vermaken! Tussen 18:30 en 19:30 uur zijn alle papa’s, mama’s, broertjes, zusjes, opa’s en oma’s van de kinderen van harte welkom en zij mogen dan mee gaan delen in de feestvreugde. Ook kunnen ze, onder het genot van een drankje, de prachtige KVW-kraal gaan bewonderen! Helaas komt er een einde aan het feestgedruis en zal KVW 2023 op een officiële wijze worden afgesloten… snik…

Belangrijke weetjes

Hier zijn een aantal belangrijke weetjes voor zowel de KVW-kinderen als de ouders c.q. verzorgers genoteerd. Lees deze aandachtig door!!!

 

Deelnemerskaart

Bij de deelnemerskaart heb je ook dit programmaboekje gekregen. In dit boekje is niet alleen het programma van de KVW-week maar zijn ook de belangrijke weetjes en het KVW-lied opgenomen. Tevens kun je er je herinneringen aan de KVW-week in schrijven. Om deel te kunnen nemen aan de KVW-week heb je op de kaartverkoop een deelnemerskaart gekocht. Vul deze kaart volledig in en plak (of teken) er een pasfoto van jezelf op. Zorg er voor dat je elke KVW-dag je deelnemerskaart meeneemt naar KVW, zodat de leiding deze kan controleren.

 

Programmaboekje

Bij de deelnemerskaart heb je ook een programmaboekje gekregen. In dit boekje is het programma van de KVW-week opgenomen. Maar je kunt er bovendien je herinneringen aan de KVW-week in schrijven.

 

Eten en drinken

Zorg dat je tijdens de hele KVW-week zeker genoeg eten en drinken meeneemt. Voor KVW-vrijdag is een klein lunchpakketje voldoende. Bij heet weer zullen wij extra drinken en/of ijs uitdelen.

 

Kleding

Trek in de KVW-week nooit je beste kleren aan, omdat die wel eens een beetje vies kunnen worden. Verder is het raadzaam regenkleding mee te nemen als het slecht weer dreigt te worden.

 

Herkenbaarheid

Het bestuur van KVW Horst is te herkennen aan het groene KVW poloshirt. De leiding zal een geel T-shirt aan hebben.

 

Bereikbaarheid

Alleen voor noodgevallen en dringende vragen is KVW Horst tijdens de KVW-week te bereiken en wel op het volgende telefoonnummer: 06-18202589.

 

Locatie en tijden

KVW 2018 zal op KVW-maandag gestart worden in de ‘zitkuil’ van het Dendron College (Gebr. v. Doornelaan 124). Daarna wordt elke KVW-dag geopend en afgesloten in de grote tent op het KVW-terrein (het parkeerterrein van het Dendron College). Omdat niet op iedere KVW-dag dezelfde tijden worden gehanteerd volgt hier een overzicht:

KVW-maandag t/m KVW-donderdag: 09:30 – 16:00 uur
KVW-vrijdag: 12:30 – 19:30 uur

 

Ziekten en medicijnen

Geef bij de EHBO-post (langs de Mertens-tent) en aan de leiding door welke ziekte(n) en/of medicijn(en) jouw kind heeft. Het is beter dit van te voren te weten dan er tijdens KVW achter te komen, dit is elk jaar nog steeds het geval. Niemand hoeft zich er voor te schamen!

 

Vragen en opmerkingen

Bij vragen, opmerkingen of suggesties betreffende KVW Horst kunt u zich uiteraard tot het bestuur van KVW Horst wenden.